Головна Новини Дозвілля музика Чи впливають заняття музикою на інтелект дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи впливають заняття музикою на інтелект дитини

Заняття музикою не роблять дітей розумнішими

30 липня 2020, 13:05 comments1114
Поділіться публікацією:

Попередні дослідження, проведені для вивчення потенційного причинно-наслідкового зв'язку між навчанням музиці та поліпшенням пізнавальної та академічної успішності, дійшли суперечливих висновків, пише Eurekalert.

Чи впливають заняття музикою на інтелект дитини

Дослідники Джованні Сала з Медичного університету Фудзита (Японія) і Фернан Гобет з Лондонської школи економіки та політичних наук (Великобританія) повторно проаналізували дані 54 попередніх досліджень, проведених в період з 1986 по 2019 роки, які в цілому включають 6984 дітей. Вони виявили, що музичне навчання неефективне для поліпшення когнітивних або академічних навичок, незалежно від типу навички (наприклад, вербального, невербального, пов'язаного зі швидкістю).

"Наше дослідження показує, що поширена думка про те, що музика робить дітей розумнішими, невірна. З практичної точки зору це означає, що викладання музики з єдиною метою підвищення пізнавальних або академічних навичок дитини нерезультативне", – зазначили автори дослідження.

Музика може бути корисною для дітей, наприклад, як шлях поліпшення соціальних навичок або самооцінки. Деякі елементи навчання музиці, такі як арифметична нотація, можуть використовуватися для полегшення навчання в інших дисциплінах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, яка музика посприяє продуктивній роботі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини