Головна Новини Дозвілля лайфхаки Приймаємо фінансові рішення правильно: кілька корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Приймаємо фінансові рішення правильно: кілька корисних порад

Під час прийняття важливих фінансових рішень потрібно включити критичне мислення

9 червня 2020, 17:00 comments1594
Поділіться публікацією:

Якщо ти почав роздумувати над прийняттям серйозного фінансового рішення, яке може покращити твоє становище і навіть дасть можливість розбагатіти, то потрібно зважити всі "за" і "проти". При цьому мислити ти повинен критично, адже будь-які питання фінансового характеру приховують в собі безліч ризиків, які в будь-який момент можуть підвести тебе під монастир. Саме тому ми дозволимо собі дати тобі кілька корисних порад.

Приймаємо фінансові рішення правильно: кілька корисних порад

Сформулюй запитання

Чітко визначся, чого ти домагаєшся. Наприклад, збільшити суму заощадження або стати інвестором. Це дозволить тобі більш критично ставитися до всіх пропозицій і приймати правильні рішення.

Застосовуй інформацію

До всього стався критично. Наприклад, до ситуації, коли тобі приходить повідомлення про виграш, але при цьому просять якийсь внесок за те, щоб він став твоїм. Якщо вирішив у це вплутатися, то перевір всіма доступними методами надійність відправника.

Подумай про наслідки

Наприклад, ти вирішив покласти гроші в банк під дуже вигідні відсотки. Начебто все проходить добре. Тим не менш, враховуй ризики. В першу чергу — надійність саме цього банку. Не ти ризикуєш втратити все, ганяяючись за високими відсотками.

Дізнайся інші точки зору

Порадься з кимось більш досвідченим. Наприклад, у чатах можеш поцікавитися про актуальні інвестиційні пропозиції тих, хто вже вкладав, або  чи надійна та або інша пропозиція. Широке коло думок допоможе розглянути альтернативи, оцінити свій вибір і прийняти зважене рішення.

Будь-яке фінансове рішення має бути ухвалено після серйозних роздумів і нарад з досвідченими і надійними людьми. Тільки тоді вони будуть мати успіх. Також видання "Коментарі" розповість, як навчити сина поводженню з фінансами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини