Головна Новини Дозвілля лайфхаки Підбираємо екіпірування на велопрогулянку правильно: кілька корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Підбираємо екіпірування на велопрогулянку правильно: кілька корисних порад

Комфортний одяг та додаткові аксесуари зроблять прогулянку на велосипеді зручнішою і безпечнішою

28 липня 2020, 17:15
Поділіться публікацією:

Щоб отримати справжнє задоволення від велопрогулянки, подбай про належне екіпірування. Після пандемії коронавіруса і суворих умов карантину хочеться більше рухатися, а велосипед в такому випадку — не тільки засіб пересування, але і можливість дістатися до малолюдних місць. Ось тільки варто подбати про одяг, який ідеально підійде для велосипедної прогулянки. В цьому нам допоможе портал mport.

Підбираємо екіпірування на велопрогулянку правильно: кілька корисних порад

Шорти

Основна вимога до одягу для велоспорту — максимальне облягання, щоб не створювався ефект вітрила при їзді. Тому-то і носять професійні спортсмени цілісні еластичні комбінезони в обтяжку. Шорти підійдуть будь-які, головне, щоб тобі було в них комфортно і вони не обмежували б руху. Але краще обзавестися шортами-велосипедками.

Футболки

З верхом та ж ситуація, що і з низом — чим більше обтягне, тим краще. Можна вибрати футболку або лонгслив, віддавши перевагу технологічним тканинам, пристосованим для активних занять і відводячим вологу. Можеш, звичайно, надіти і просто спортивну футболку або майку в обтяжку, але краще купити спеціальну для сайклінгу в бадьорому забарвленні.

Взуття

До взуття для велосипеда вимоги дві: шнурки не повинні розв'язатися в самий відповідальний момент, а підошва повинна бути щільною і чіпкою, щоб не ковзали педалі. Якщо ти не займаєшся велоспортом професійно, для періодичних поїздок зійдуть і звичайні кросівки у вуличному стилі, а для регулярних занять підбери спеціальні черевики для сайклінгу.

Аксесуари

Деякі дрібниці здатні зробити велопрогулянки ще зручнішими. Наприклад, в рукавичках буде простіше триматися за кермо, а сонцезахисні окуляри врятують від яскравого світла і вітру в обличчя. Без головного убору теж не обійтися: якщо ти їздиш без шолома, подбай про те, щоб прикрити голову від спекотного сонця.

Також видання "Коментарі" розповість, як тюнінгувати старий велосипед.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини