Головна Новини Дозвілля лайфхаки Перша допомога: як діяти при тепловому або сонячному ударі
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша допомога: як діяти при тепловому або сонячному ударі

Якщо у когось стався тепловий або сонячний удар - діяти треба негайно

22 червня 2020, 11:33
Поділіться публікацією:

Тепловий або сонячний удар може статися з кожним, особливо зараз, коли літня спека стала звичайним явищем. Саме тому вкрай важливо бути готовим до такої ситуації і вміти надати своєчасну допомогу. Сьогодні ми розповімо тобі, що потрібно робити.

Перша допомога: як діяти при тепловому або сонячному ударі

Для початку потерпілого потрібно перевести або перенести у затінок або прохолодне приміщення, де достатньо кисню і нормальний рівень вологості. Потерпілого слід покласти лежачи. Також необхідно підкласти щось під шию і щиколотки, щоб голова і ноги були піднятими.

З постраждалого необхідно зняти верхній одяг, а потім напоїти його великою кількістю води, бажано мінеральною. Також не зайвим буде змочити обличчя потерпілого холодною водою або прикласти до його лоба або шиї холодну вологу ганчірку. Крім того, можна змочити холодною водою будь-яку тканину і поплескати по грудях. Також можна обливати все тіло водою, не теплішою 20°С, або обгорнути мокрим простирадлом.

Не забувай обмахувати потерпілого. Якщо потерпілий виблював, його голову потрібно повернути набік, щоб звільнити рот і горло від блювотних мас. При  помутнінні свідомості або при розладі дихання дайте хворому понюхати нашатирний спирт.

Коли ситуація важка, людина втратила свідомість або перестала дихати, не можна просто чекати медиків. Роби потерпілому штучне дихання  і масаж серця, поки дихання і серцева діяльність не відновляться. Якщо у тебе таких навичок немає, то бажано навчитися.  Адже комусь це зможе врятувати життя.

Сподіваємося, тобі не доведеться використовувати ці поради на практиці. Але бути готовим допомогти все-таки потрібно. Також видання "Коментарі" розповість, як правильно пити в спеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини