Головна Новини Дозвілля лайфхаки П'ять помилок при ручному пранні, які можуть зіпсувати речі
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять помилок при ручному пранні, які можуть зіпсувати речі

Уникайте цих помилок, особливо якщо маєте справу з делікатними тканинами

29 липня 2020, 18:15
Поділіться публікацією:

Ви, звичайно, можете сказати, що якщо річ якісна і дорога, то і прослужить набагато довше. І будете праві, з одного боку. Але, навіть купуючи дорогі речі, ви не застраховані від того, що можете просто її зіпсувати під час прання. Видання Lifehacker розповіло про найпоширеніші помилки при ручному пранні.

П'ять помилок при ручному пранні, які можуть зіпсувати речі

Спочатку покласти речі в таз, потім налити воду

Порошок, насипаний прямо на річ, складніше виполоскати. Тому краще спочатку наберіть води, додайте порошок і розмішайте, щоб він повністю розчинився. Тільки потім кладіть в таз речі.

Активно терти плями

Агресивне тертя збільшує шанси пошкодити тканину, особливо делікатну. Щоб позбутися плями, капніть на неї плямовивідник або рідкий засіб для прання і м'яко потріть кінчиками пальців. Залиште річ замочуватися на 15 хвилин. Потім ще раз акуратно потріть пляму.

Обполіскувати під краном

Під струменем проточної води речі з делікатних тканин можуть розтягнутися, так що обполіскувати їх краще в тазику. Наберіть прохолодної води, опустіть в неї речі і прополощіть.

Викручувати речі, щоб вижати воду

Це вірний спосіб пошкодити тканину. Замість цього, вийнявши річ з тазу, м'яко стисніть її кілька разів, щоб вода стекла. Потім розкладіть річ на рушник і згорніть їх разом, натискаючи в процесі, щоб залишки води вбралися в нього.

Сушити речі, повісивши їх

При такому способі сушіння річь може втратити форму. Він особливо небезпечний для светрів і трикотажу. Краще сушити їх горизонтально, розклавши на сухому рушнику. Не забувайте перевертати речі, коли верхня сторона підсохне.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як швидко відіпрати чорницю з одягу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини