Головна Новини Дозвілля лайфхаки Не гірше, ніж кліннінгова компанія: 6 лайфхаків з прибирання квартири
commentss НОВИНИ Всі новини

Не гірше, ніж кліннінгова компанія: 6 лайфхаків з прибирання квартири

Щоб не розтягувати прибирання на цілий день, робіть її ближче до вечора. Так у вас більше шансів закінчити з неприємним заняттям за пару годин

21 жовтня 2020, 17:00
Поділіться публікацією:

Навряд чи знайдеться людина, яка чесно відповість на питання, що любить займатися прибиранням. Навіть якщо після наведення чистоти ви відчуваєте моральне задоволення, весь процес прибирання займає багато сил, а настрій не завжди з цього приводу святковий. Але з простими порадами від billionnews.ru процес наведення порядку пройде швидше і простіше, а житло засяє небувалою чистотою.

Не гірше, ніж кліннінгова компанія: 6 лайфхаків з прибирання квартири

1. Позбавляємося від пилу за допомогою ролика і липкої стрічки.

Для протирання від пилу простих поверхонь, використовуйте серветки з вмістом мікрофібри — вони легко впораються з цим завданням. А ось, щоб почистити від пилу, сміття, вовни використовуйте спеціальні ролики з липкою стрічкою для очищення одягу.

2. Протираємо поверхню зверху вниз

При протиранні поверхонь меблів в напрямку зверху вниз пил не буде осідати на місця, які ви вже протерли.

3. Чистимо килим

На думку більшості, килим можливо якісно почистити тільки з використанням мийного пилососа, або по-старому — на автомийці. Спробуйте інший, простий спосіб — вам потрібно лише насипати на килим порошок, окропити його водою і залишити на кілька хвилин. Після висихання килим залишається тільки пропилососити звичайним пилососом.

Для видалення стійких плям окропіть, або протріть поверхню оцтом, розбавленим навпіл з водою, а потім через бавовняну тканину пропрасуйте праскою.

4. Прибираємо старі плями зі столу за допомогою фена

На лакованих поверхнях столів часто з'являються плями від склянок, які не так легко видалити. Насправді знаючи наш лайфхак, зробити це простіше простого — для цього потрібно піднести включений фен до плями. Після того як ви протримаєте пристрій деякий час, вони самі почнуть зникати.

5. Аміак проти жиру 

Жирний посуд завжди викликає огиду — його складно відмити, для цього потрібно багато часу, зусиль і миючих засобів. Але якщо ви використовуєте аміак для боротьби з жиром, миття сковорідок, листів та іншого посуду не буде приносити стільки проблем. Для цього необхідно взяти щільний пакет, в який поміщається брудний посуд. Далі туди заливається готова суміш — аміак плюс вода в співвідношенні 1: 1 в обсязі від 50 до 100 мл. До речі, на полицях магазинів також є такий розчин.

Посуд в щільно закритому пакеті тримаємо не менше 2 годин, а потім просто обмиваємо.

Для очищення духовки спробуйте розчин лимонної кислоти й води. Для початку нагрійте духовку, поставте всередину посуд із сумішшю приблизно на пів години. За 30 хвилин, після охолодження духовки, жир зі стінок легко знімається.

6. Забирається у ванній кімнаті пароочищувачем

За допомогою пароочисника при збиранні ванної кімнати ви в лічені секунди позбудетеся від лужного нальоту й інших плям. А як бонус стане і тотальна дезінфекція поверхонь і щілин. Якщо ж приладу у вас немає, то можна скористатися гарячим душем. Увімкніть його на пару хвилин і закрийте двері. В цей час ви можете прибиратися в інших кімнатах, поки ванна буде наповнюватися паром, який пом'якшить бруд.

Як закінчити з прибиранням максимально швидко?

Спочатку протріть все горизонтальні та вертикальні поверхні. Як ми вже говорили вище — зверху вниз, а миття підлоги відкладіть наостанок.

Розділіть прибирання на кілька етапів. У кожній кімнаті прибирайтеся по черзі, щоб не носити бруд туди-сюди.

Позбавтеся від усього, що може вас відволікати.

Увімкніть ваш улюблений музичний трек або аудіокнигу, і тоді прибирання пройде непомітно.

Раніше "Коментарі" писали про п'ять цінних лайфхаків для тих, хто нічого не встигає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини