Головна Новини Дозвілля лайфхаки Десять способів пережити осінь без шкоди для здоров'я і настрою
commentss НОВИНИ Всі новини

Десять способів пережити осінь без шкоди для здоров'я і настрою

Якщо хандра восени не покидає вас, рекомендуємо ознайомитися з порадами

5 жовтня 2020, 18:01
Поділіться публікацією:

Скоро золотий жовтень зміниться сірістю, холодами, вітром і похмурої дощовою погодою. Настрій набуває таких же відтінків — ніщо не радує, немає енергії, сил і натхнення. Якщо ви відчуваєте всі перераховані симптоми восени, можливо, ви схильні до сезонному аффективному розладу (САР), або просто осінньої хандри. САР — це не вигадана "відмазка" для тих, хто хоче понити або зайва година повалятися в ліжку, втупившись носом у стіну, а цілком реальне порушення в організмі. Порушення пов'язане безпосередньо з недоліком сонячного світла, тому і вражає людину, в основному, в сезон, коли день стає коротшим, а погода похмурішим. Дефіцит ультрафіолету впливає на вироблення серотоніну — "гормону радості і щастя", для синтезу якого необхідний вітамін D. Так що якщо разом з початком "сумній пори" до вас невпинно повертається роздратування, страх невдачі і незадоволеність — це привід прислухатися до себе і допомогти організму безболісно пережити осінньо-зимовий сезон. Про 10 способів як пережити осінь без шкоди — розповідає Мир Ідей.

Десять способів пережити осінь без шкоди для здоров'я і настрою

Джерело: ubackground.com

1. Ловіть сонечко

Сонячне світло — фундамент гарного настрою і самопочуття, тому постарайтеся отримати якомога більше вітаміну D. Гуляйте, відвідуйте вуличні заходи, снідайте за столиком найближчого кафе. Навіть під час дощу і холод влаштуйте собі похід по вулиці — всього лише 30-хвилинна прогулянка допоможе організму відрегулювати внутрішній ритм вашого тіла, заспокоїти нервову систему, наситити киснем кров і значно поліпшити настрій.

2. Повноцінний сон

Не нехтуйте сном. Щоб відновити внутрішній ресурс, людині необхідно занурюватися в царство Морфея на 7-9 годин. А осінь — той сезон, який сприяє налагодженню режиму, адже через ранніх сутінків організм легше обдурити.

3. Змінити меню

Для правильної роботи організму і зміцнення імунітету перегляньте меню. Багаті вітамінами сезонні страви (гарбуз, риба, гриби) відмінно зміцнюють захисні функції організму. Підтримайте колір осені — помаранчевий — цитруси поповнять запаси вітаміну С, а запах мандаринів створить чарівну атмосферу прийдешніх Новорічних свят.

4. Поставте мету

Що потрібно, щоб встати вранці з ліжка, що дозволяє людині пережити важкі часи? Правильно — мета! Складіть список справ на осінь, щоб пережити сірий сезон! А довгострокові плани — наприклад, планування річного подорожі — вона стане мотиватором, який допоможе прогнати нудьгу, занепад сил і зневіру.

5. Займіться прибиранням

Бардак в квартирі — одне зі свідчень хаосу в душі і життя. А хаос генерує стрес, який впливає і на здоров'я, і на настрій. Щоб звести його до мінімуму, організуйте порядок в квартирі, адже вільний простір, порядок і затишна обстановка допоможуть ефективно працювати на роботі і якісно відпочивати вдома.

6. Нові враження

Спробуйте щось нове! Почніть з книги, яка давно припадає пилом на полиці, підіть в спортзал, знайдіть нове хобі — зайнятість дозволить довгим осіннім місяцям пролетіти непомітно.

7. Займіться спортом

Всі знають, що фізичні вправи необхідні для підвищення продуктивності праці, відчуття задоволеності роботою і хорошого настрою. Навіть нескладна щоденна зарядка додасть сил і допоможе легше впоратися зі стресом і пригніченістю. Одягайтеся тепліше і вперед — на пробіжку! Да і спортзали з настанням осені нікуди не пропадають!

8. Мислите позитивно

Щоб не помічати сірості за вікном, сконцентруйтеся на позитиві і позитивних подія і яскравих моментах життя! Заповнення "щоденника подяки", кілька хвилин медитації або ранкові афірмації принесуть радість і додадуть впевненості. А улюблений трек прожене депресію і допоможе налаштуватися на хвилю боротьби з поганим настроєм.

9. Спілкування — запорука настрою

Спілкування з рідними допоможе уникнути самотності і відчути себе потрібним. Не дивлячись на відсутність бажання висовувати носа з теплої квартири, знаходите час і можливість для спілкування. Іноді можна обійтися просто телефонний дзвінком або відеозв'язком.

10. Вживайте вітамін В і магній

Після 21 червня світловий день починає активно скорочуватися, а це означає, що організм все менше отримує вітаміну D, який тісно пов'язаний з відчуттями тривоги і депресії. Магній також є важливим мінералом, який підтримує і живить центральну нервову систему, допомагаючи зменшити прояви неспокою, паніки і нервозності. Тому вже на початку вересня слід подбати про те, щоб страви сезонного меню включали вітаміни і цінні поживні речовини. Отримати порцію відсутніх мікроелементів можна і за допомогою вітамінів хімічного виробництва. Лікуючий лікар на основі аналізів і вашого загального самопочуття допоможе вибрати відповідний препарат.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як піклуватися про автомобіль восени.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини