Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як відрізнити оригінальний інтернет-магазин від фейкового: поради експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити оригінальний інтернет-магазин від фейкового: поради експертів

Роблячи покупку в інтернеті, беріть до уваги елементи, які свідчать про справжність магазину

13 жовтня 2020, 00:20 comments1004
Поділіться публікацією:

Останнім часом в інтернеті з'явився новий вид шахрайства — фейкові інтернет-магазини. Вони продають буквально все — починаючи від нишевої косметики й парфумерії, закінчуючи брендовим одягом. Ціни, на відміну від відомих онлайн-серверів, значно нижче. Виправдовуючи цінову політику фейкового акаунту, шахраї вигадують різноманітні хитрощі, але частіше за все продукцію, представлену на сайті, видають за конфіскат. Як же відрізнити такі сайти від справжніх інтернет-магазинів розповідають експерти Сегодня.

Як відрізнити оригінальний інтернет-магазин від фейкового: поради експертів

Джерело: inbusiness.kz

Так, відомо, що такі ресурси, створені інтернет-шахраями, можуть бути як дві краплі води схожі на відомі онлайн-сервіси, за винятком одного "але": в адресному рядку до оригінальної назви приписуються сторонні цифри або букви.

Крім того, будь-який інтернет-ресурс можна перевірити через спеціальну пропозицію.

"По доменному імені. Є багато сайтів, які дають інформацію про те, коли створений той чи інший сайт. Це у вас займе п'ять хвилин. Взяли посилання, забили, якщо ви знаєте цей інтернет-магазин, а ті посилання, які створені буквально місяць назад — це фішинг", — пояснив експерт з кібер-безпеки Руслан Богль.

Роблячи покупку в інтернеті, беріть до уваги елементи, які свідчать про захист магазину. Так, наприклад, наявність замкнутого замочка в лівому кутку говорить про те, що сайту можна довіряти. Якщо ж цей значок відсутній, є всі підстави припускати, що на вашій довірі хочуть заробити.

Також відомо, що на таких сайтах псевдо-продавці вимагають повну оплату товару.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Кабмін України вивчить питання обмеження роботи онлайн-сервісів з проросійською продукцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини