Головна Новини Дозвілля лайфхаки 10 простих порад як встигати більше
commentss НОВИНИ Всі новини

10 простих порад як встигати більше

Найчастіше ми не встигаємо через банальне невміння складати плани на день

18 листопада 2020, 15:15
Поділіться публікацією:

Шалений ритм життя вимагає від нас постійного руху. Кожного дня ми робимо купу справ, але й цього недостатньо. Головна причина цієї проблеми полягає в невмінні розпоряджатися власним часом та складати графік планів на день. Аби все встигати та мати час для себе, прочитайте та запам’ятайте наступні поради.

10 простих порад як встигати більше

Фото: IVONA

1. Прокидайтеся на годину раніше

Уявіть, скільки корисного можна зробити за годину. Якщо врахувати, що в цю годину всі домашні зазвичай сплять, то справи можна виконувати без зайвої метушні або ж просто  виділити час на себе. Займіться ранковою зарядкою, пробіжкою, самоосвітою, всім тим, на що у вас не вистачало дня.

2. Плануйте свій день на папері

Якщо ви напишете план дій, ви чітко будете бачити, що вам потрібно зробити та не забудете жодної дрібнички. До того ж ви зможете вирахувати час, який забере у вас кожна справа. Зі списком планів на день можна досягти великих успіхів.

3. Займіться фізичними вправами

Якщо ви зробите зарядку чи побігаєте, то почуватимете себе бадьоріше. У вас з’явиться більше сил та енергії на щоденні справи, а отже ви будете швидше їх виконувати.

4. Сконцентруйтеся на чомусь одному

Робіть все по черзі. Не варто перемикатися з одного на друге. В режимі багатозадачності працювати набагато складніше, а тому й часу у вас на це буде витрачатися більше.

5. Зрозумійте, на який результат ви чекаєте

При плануванні справ, уявляйте їх результат. Це пришвидшить роботу, адже ви знатимете, чого бажаєте досягти. До того ж кінцевий результат вашої праці так надихає.

6. Не відволікайтеся

Це стосується як зайвих справ, так і зайвих людей. Варто відрізняти, що і хто вам потрібен. Якщо вам необхідно виконати, те, що не принесе користі, культурно відмовте. Також відпустіть людей, які вам шкодять або відволікають від поставленої мети.

7. Перестаньте залежати від соцмереж

Саме посеред роботи нам приходить смс, хтось публікує цікавий пост, друзі завели кота та виклали його фото. Це все зможе зачекати. Якщо ви постійно будете відволікатися на телефон, ваша концентрація впаде. Ви витратите дуже багато часу, а він такий необхідний.

8. Зменште кількість зустрічей

Справжні друзі та толерантні знайомі зрозуміють, що у вас важливі справи. Розмови ні про що користі не принесуть, а от ще одне виконане завдання на роботі, можливо, додасть вам премію.

9. Навчіться говорити "ні"

Навіть рідним інколи треба сказати “ні”. Звичайно, відмовити людині, яка просить, дуже важко. Але це збереже і час, і нерви.

10. Вивчіть свій організм

Зрозумійте, скільки часу вам потрібно на сон, скільки на фізичну активність та відпочинок. Від вашого самопочуття залежатиме й ваша продуктивність та кількість справ, які ви встигнете виконати за день.

Також сайт “Коментарі” рекомендує прочитати ТОП-10 викликів, з якими зіткнеться людство в 2021 році.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини