Головна Новини Дозвілля хобі Поради починаючому фотографу
commentss НОВИНИ Всі новини

Поради починаючому фотографу

Існує безліч різної літератури для початківців фотографів, керівництва й цілі томи на тему «як приручити камеру». Але сучасній людині часто просто нема коли вибрати з цього розмаїття корисну інформацію й приділити час для самостійного вивчення фото-термінів і нудних понять.

29 листопада 2020, 18:48
Поділіться публікацією:


Поради починаючому фотографу

Фото: ichip

Фотографія — ремесло чи творчість?

Фотографія — одна з можливостей самовираження людини, за нею ховається настрій автора, його погляд на ті, чи інші речі. Приступаючи до роботи, ретельно продумайте — який настрій ви хочете подарувати вашим роботам, про що вони розкажуть і що підкреслять? Визначаючись з жанром в фотографії, не бійтеся експериментувати з різними ракурсами і точками зйомки і звертайте увагу на дрібниці — саме вони роблять ваші знімки неповторними.

Якщо вам більше подобається знімати пейзажі, використовуйте в своїй роботі штатив — роботи будуть відрізнятися більшою глибиною різкості, яскравістю і точністю відтінків. Залиште в кадрі щось, за що чіпляється погляд: гілочку на передньому плані, травинку або людину.

Не варто забувати про лінію горизонту — розміщувати її посередині знімка — грубе порушення. Подумки поділіть кадр на три горизонтальні рівні частини. Якщо ви робите акцент на небі — воно повинно займати дві третини знімка, якщо небо має мінімальне значення (ви знімаєте море, гори або архітектуру), то залиште йому одну третю частину.

Якщо ваша пристрасть — портрет, пам'ятайте, що в цьому жанрі головне — очі, саме вони повинні бути "ключовими" і чіткими. Якщо ви знімаєте портрет на повний зріст, тримайте камеру на рівні грудей або талії — так ви уникнете "ефекту коротких ніг".

Знімайте в різний час доби. Гра з різним ступенем освітлення дозволить швидше осягнути таємниці експозиції та розширить горизонти для вашої творчості.  

Вчіться на роботах відомих фотографів. Придбайте декілька профільних журналів і спробуйте повторити знімки, які найбільше сподобалися. Не бійтеся когось копіювати — це як в кулінарії — неможливо приготувати дві абсолютно однакові страви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини