Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Три поради хворим на COVID-19 - психіатр
commentss НОВИНИ Всі новини

Три поради хворим на COVID-19 - психіатр

Насамперед при будь-якій хворобі потрібно налаштувати себе на позитив

13 листопада 2020, 09:00
Поділіться публікацією:

Важко проводити дні без соціальних контактів, близьких та друзів, які можуть тебе втішити. Розуміти, що ти захворів на COVID-19 та самоізолюватися на деякий час — ще важче. Аби спокійно пережити цей період, психіатр Наталія Треушнікова дала кілька порад.

Три поради хворим на COVID-19 - психіатр

Фото: gazetahimik

1. Менше користуйтеся інтернетом

Якщо ви хворі, вам потрібно дотримуватися постільного режиму. Це не значить, що в ліжко з собою потрібно брати телефон чи ноутбук. Якщо постійно користуватися гаджетами, у вас може спостерігатися порушення сну та тривожність. Краще відкладіть смартфони до тих пір, поки почнете більш-менш задовільно себе почувати.

2. Заспокойтеся

Вам потрібно налаштувати себе на позитив. Якщо не вдається цього зробити, психіатр рекомендує практикувати дихальні вправи, релаксаційні техніки, аудіометодики. Зателефонуйте людині, яка вас розрадить. Переосмисліть ситуацію.

3. Займайте себе цікавими справами

Коли вам стане краще, займіться тим, на що ніколи не вистачало часу. При цьому не перенавантажуйте себе. Прочитайте всі книги на полицях, помалюйте, займіться саморозвитком.

В разі, якщо ви відчуваєте безпорадність чи впали в депресію, психіатр рекомендує звернутися до фахівця в онлайн режимі або за телефоном.

А сайт “Коментарі” бажає міцного здоров’я та рекомендує прочитати, як слід харчуватися, якщо захворіли на COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини