Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Скажи депресії ні - експерти назвали природні антидепресанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Скажи депресії ні - експерти назвали природні антидепресанти

Корисні поради для того, щоб уникнути депресії

23 жовтня 2020, 17:34
Поділіться публікацією:

Настрій — це позитивні або негативні емоції. Коли ви в гарному настрої, в вас відчувається заряд бадьорості, ви готові перевернути гори й здійснити подвиги. При поганому настрої, навпаки, ви відчуваєте дефіцит енергії, вас дратують навіть дрібниці. Про те, як підтримувати піднесений настрій духу, пише Голос.

Скажи депресії ні - експерти назвали природні антидепресанти

Гарний настрій сприяє гнучкості розуму, креативності та здатності розв'язувати проблеми, крім того, поліпшується працездатність.

За піднесений настрій відповідає гормон щастя — серотонін. Також він знижує відчуття тривоги і нервозність.

А люди, які постійно перебувають у депресивному настрої, швидше за все, страждають від нестачі цього гормону. Можливо, вони такими народилися — генетична схильність, коли існує нестача речовин, що визначають настрій і властивості особистості, є вродженою.

Також сприяють дефіциту вироблення серотоніну приймання певних препаратів, такі як антигістамінні препарати, снодійне, транквілізатори. Брак білка в їжі, надмірне вживання стимуляторів і проблеми з цукром в крові також викликають погіршення настрою.

Для того, щоб тримати рівень серотоніну в нормі, необов'язково вдаватися до медичних препаратів. Можна спробувати обійтися і природними антидепресантами.

За гарний настрій всюди й завжди відповідає якісне харчування. Поживна їжа не дає нам страждати від голоду і забезпечує запаси організму необхідними вітамінами і мікроелементами для справного функціонування організму. Виробництво серотоніну, дофаміну, норадреналіну, адреналіну і ендорфіну та інших важливих нейромедіаторів залежить від кількості і якості поживних речовин, що надходять в організм.

Фізичні вправи. При фізичному навантаженні починається активне виділення серотоніну і дофаміну.

Здоровий сон. Нестача сну сприяє дефіциту серотоніну.

Крім усього перерахованого вище існує безліч способів уникнути депресії — хобі, шопінг, спілкування, танці та музика, похід в кіно, домашні улюбленці і спостереження за ними. Багато що може покращувати настрій. Список практично нескінченний. Але висновок можна зробити один — вмійте насолоджуватися життям!

Раніше "Коментарі" писали про те, наскільки здорові звички продовжують життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини