Головна Новини Дозвілля ЗСЖ 6 дивовижних причин, чому ви не можете добре виспатися
commentss НОВИНИ Всі новини

6 дивовижних причин, чому ви не можете добре виспатися

Сон, безсумнівно, є одним з найбільш важливих факторів, що впливає на загальний стан здоров'я, але мільйони людей в цьому світі не можуть нормально спати вночі. Крім найпоширеніших причин безсоння: поганого харчування, відсутності режиму сну, зниження фізичної активності й надмірного споживання кофеїну, існують і маловідомі фактори, чому ви не можете спати всю ніч.

16 жовтня 2020, 14:45 comments1191
Поділіться публікацією:


6 дивовижних причин, чому ви не можете добре виспатися

Фото: yaneona.com

Сон поруч із домашніми тваринами

Якщо з вами в квартирі живуть собаки або кішки, швидше за все, ви дозволяєте їм час від часу спати у своєму ліжку. Відомий факт, що спляча поруч з людиною домашня тварина, знижує стрес і занепокоєння, але не завжди сприяє міцному сну.

Прийом ліків

Хімічні речовини впливають на ваш цикл сну. Незалежно від того, чи лікуєте ви застуду або приймаєте щоденні таблетки від гіпертонії, пам'ятайте, що деякі ліки можуть перешкоджати відпочинку й викликати безсоння.

Сон на старому матраці

Якщо ви випробували кілька засобів і все ще не можете знайти причину поганому нічному відпочинку, зверніть увагу на свій матрац. Старий матрац з часом зношується в точках найбільшого тиску тіла. Отже, приплив крові до однієї сторони тулуба може зменшитися, викликаючи дискомфорт уві сні, а також біль у тілі й втому на наступний ранок. Незалежно від вашого віку, матрац не повинен бути ні занадто жорстким, ні занадто м'яким для ідеального нічного відпочинку.

Алергія

В умовах зміни сезонів, особливо навесні, коли всюди розлітається пилок, важливо вміти убезпечити свій нічний сон. Згідно з дослідженнями, крім сезонної, алергія, викликана домашніми пиловими кліщами і забрудненням повітря, також може заважати вам заснути. Щоб зменшити алергію, рекомендується тримати вікна закритими, видаляти пилок з одягу і волосся після кожного виходу на вулицю, а також часто міняти постіль й приймати теплий душ перед сном.

Вечірній келих вина

Хоча келих вина може допомогти вам швидше заснути, експерти стверджують, що алкоголь, який засвоюється організмом в нічний час, викликає часті пробудження й перешкоджає відновлюванню уві сні.

Життя на жвавій вулиці

Однією з причин ранкової втоми може бути жваве нічне життя вашого району. Шум автомагістралей та потягів, а також звуки дискотек є відволікаючим чинником, що перешкоджає здоровому відпочинку. Спробуйте використовувати під час сну такі засоби, як беруші або білий шум.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини