Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото)

Хтось із них пишається своїм походженням, хтось, навпаки, не любить згадувати

1 жовтня 2020, 16:30 comments9800
Поділіться публікацією:

Голлівуд має довгу і яскраву історію, участь в якій брали імениті актори і актриси різноманітного походження. Так, багато іменитих акторів мають слов'янські корені і вважаються вихідцями з колишнього СРСР. Список відомих американців з корінням з Росії та України опублікував портал novosti-n.org.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото)

Джерело: Заграница

Міла Куніс

Мілена Марківна Куніс — так звучить повне ім'я актриси і моделі. Мілена народилася в єврейській родині, в Україні, в Чернівцях. У віці 8 років її сім'я іммігрувала в США. Вивчивши державну мову Америки, стала цікавитися театром і кіно. ЇЇ найбільш відомі роботи — озвучка Мег Гріффін в мультиплікаційному серіалі "Гріффіни", "Секс по дружбі", "Третій зайвий", "Оз: Великий і Жахливий" і дилогія "Дуже погані матусі". В інтерв'ю актриса не один раз робила відсилання на слов'янські корені.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 2

Гвинет Пелтроу

Гвінет Пелтроу — володарка "Оскара" в номінації "краща жіноча роль" за роль у фільмі "Закоханий Шекспір". Батько Гвінет єврей — виходець з відомого раввинского роду Палтровічей, який проживав в Санкт-Петербурзі. Дивно, що про своє походження американка дізналася, бувши дорослою і прийняла цю інформацію як данину.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 3

Майкл Дуглас

Американський актор і продюсер Майкл Дуглас є володарем двох премій "Оскар", шести "Золотих глобусів", премії "Еммі". Але мало хто знає, що цей типовий американець володіє російським корінням. Його родич поїхав з Російської Імперії в період російсько-японської війни, щоб уникнути призову на фронт, змінивши прізвище Даніелович-Демський на Дуглас, щоб не виділятися на фоні американців. До речі, його дід актора став засновником знаменитої акторської династії.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 4

Вайнона Райдер

Одна з успішних актрис 90-х років має  ізраїльсько-румунське коріння — Майкл Горовіц, її предок був нащадком єврейських емігрантів з Російської імперії та Королівства Румунії. Також по батьківській лінії у неї є і білоруське коріння.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 5

Харрісон Форд

Американський актор, відомий ролями в серії фільмів "Зоряні війни", і "Індіана Джонс" вважає за краще не згадувати про своє неамериканське походження. Відомо, що його бабуся, Ганна (Нехама) Ліфшиц народилася в Російській імперії в єврейській родині за межею в м.Мінськ. На початку минулого століття вона емігрувала в США і влаштувалася в Брукліні.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 6

Роберт Дауні-молодший

Роберт Дауні-молодший — американський актор, продюсер і музикант. Номінант на "Оскара", Лауреат премій "Золотий глобус", і "Еммі", а також виконавець ролі супергероя "Марвел" є вихідцем з СРСР. Його батько був євреєм, які поїхав в США, щоб почати акторську кар'єру. Роберт продовжив династію, а російський підхід до роботи допоміг йому підкорити Голлівуд.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 7

Міла Йовович

Виконавиця головної ролі серіалу "Обителі зла" найбільш відома голлівудська актриса зі слов'янськими країнами. Її батько — лікар з Чорногорії; мати радянська і американська актриса. У дитинстві Мілла жила в Україні. У 1980 році її сім'я переїхала в Лондон, потім в США. Популярність Йолович отримала як модель. Неординарна зовнішність дівчини зацікавила режисера Люка Бессона, завдяки якому актрисі вдалося пробитися у велике кіно.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 8

Леонардо ДіКапріо

Відомо, що мати оскароносного актора народилася в російсько-німецькій родині, а бабуся емігрувала з Одеси в США в 1950-х роках. Навчаючись за системою Станіславського в російській театрі розвинули в актора талант, завдяки якому Леонардо здатний втілити на екрані самі різнопланові ролі.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 9

Наталі Портман

Портман — американська актриса театру і кіно ізраїльського походження, кінорежисер, сценарист і продюсер, найбільшу популярність здобула завдяки участі у фільмі "Леон-кілер". Відомо, що її прабабуся емігрувала до Вашингтона з Одеси. Наталі жодного разу не була в Україні, проте пишається своїм походженням.

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 10

Девід Духовни

Виконавець головної відомого серіалу 90-х "Секретні матеріали" і та початка 2000-х "Блудлива Каліфорнія" став справжнім секс-символом США. Часто актор неодноразово робив відсилання до російського-єврейського походження. Іноді така відвертість завдавала шкоди кар'єрі та відмов в отриманні ролей. Гордістю актора є роль в рекламі пива "Сибірська корона".

Відомі американські актори - вихідці з України та Росії (фото) - фото 11

Раніше "Коментарі" писали про новинки жовтневих серіалів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини