Головна Новини Дозвілля фільми і серіали «Чорнобиль» отримав премію BAFTA як найкращий мінісеріал
commentss НОВИНИ Всі новини

«Чорнобиль» отримав премію BAFTA як найкращий мінісеріал

Серіал «Чорнобиль» був номінований в 14 категоріях і отримав 9 нагород

1 серпня 2020, 22:22
Поділіться публікацією:

Серіал телеканалу HBO "Чорнобиль" про катастрофу на ЧАЕС отримав премію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA в номінації "Кращий мінісеріал". Про це повідомляє видання "Букви" з посиланням на Hollywood Reporter.

«Чорнобиль» отримав премію BAFTA як найкращий мінісеріал

Крім того, актор Джаред Харріс, який зіграв одну з головних ролей члена Комісії з розслідування причин і ліквідації аварії на ЧАЕС – академіка Валерія Легасова — отримав премію "Краща чоловіча роль".

Зазначимо, над серіалом "Чорнобиль" спільно працювали канали HBO і Sky Atlantic, режисером став Йохан Ренк. Серіал потрапив в шорт-лист премії BAFTA TV 2020 відразу в 14 категоріях і отримав 9 награв.

У липні "Чорнобилю" були присуджені 7 нагород BAFTA: за кращу режисуру (фікшн); оригінальну музику; в категорії "Фотографія і світло: фікшн", в категорії "Кращий продакшн-дизайн"; "Звук: фікшн"; "Редактура: фікшн"; за костюми.

«Чорнобиль» отримав премію BAFTA як найкращий мінісеріал - фото 2

Нагадаємо, фільм "Чорнобиль" телеканалу НВО отримав премію Emmy в категорії "Кращий мінісеріал". Журі, крім усього іншого, відзначило окремою премією сценарій і режисера серіалу у відповідних номінаціях. Сценарист серіалу Крейг Мейзін заявив, що присвячує перемогу всім жертвам катастрофи на Чорнобильській АЕС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини