Головна Новини Дозвілля дизайн та інтер'єр Що потрібно мити в квартирі 1 раз на місяць, а що - кожен день
commentss НОВИНИ Всі новини

Що потрібно мити в квартирі 1 раз на місяць, а що - кожен день

Вологе прибирання необхідно проводити в будинку регулярно

17 листопада 2020, 17:55
Поділіться публікацією:

Щоб у квартирі було свіжо, приємно і чисто, там потрібно підтримувати порядок. Деякі домашні предмети потрібно мити щодня, а деякі можна і раз на місяць. Так що вчимося складати план прибирання.

Що потрібно мити в квартирі 1 раз на місяць, а що - кожен день

фото з відкритих джерел

Що потрібно прибирати щодня?

Дошка для нарізання

Після використання обробну дошку необхідно помити разом з милом, обполоснути водою, а після цього обдати окропом. І ця процедура повинна стати обов'язковою. На цьому предметі можуть накопичуватися бактерії, які потрапляють на продукти й в організм. Варто пам'ятати, що для сирого м'яса і птиці краще використовувати окремі дошки.

Раковина в кухні

Кухонна раковина служить справжнім розсадником патогенних бактерій, адже в ній є всі умови для їх розмноження. Тому, щодня очищайте раковину від залишків їжі та інших забруднень. А ще раз у 2-3 дні заливайте раковину окропом.

Кухонні рушники

В першу чергу, використовуйте різні рушники для рук і витирання робочих поверхонь на кухні. Але кожен день періть і ті, і інші. Вологі рушники — ідеальне середовище для розмноження мікробів, які потім потрапляють в організм і можуть викликати отруєння. Після прання рушники пропрасуйте праскою або просушіть в сушці.

Що потрібно прибирати один раз в тиждень?

Дверні ручки

На цьому предметі накопичується безліч бактерій, які переносяться по всьому будинку. Так, що підхопити інфекцію простіше простого, потрібно лише доторкнутися до дверної ручки, а потім потерти око. Саме тому, раз в тиждень очищайте їх водою з милом або дезинфікуючим розчином.

Крани у ванній

Те ж саме стосується і кранів у ванній кімнаті, ви торкаєтеся до них, щоб відкрити воду, потім закриваєте вже чистими руками, але на них все одно залишаються мікроби. Ретельно мийте крани губкою з милом або спеціальним засобом.

Диван

Раз в тиждень за допомогою пилососу очищайте в будинку всі м'які меблі. Якщо на дивані або кріслі є знімні чохли, періть їх раз у 2-3 місяці.

Пульт керування

На пультах дистанційного керування накопичується багато шкідливих мікроорганізмів, але мало хто звертає на цей предмет особливу увагу під час збирання, і дуже даремно. Їх потрібно щотижня протирати зволоженими серветками.

Вимикачі

До них ми доторкаємося не менше, ніж до дверних ручок, тому вимикачі також повинні раз на тиждень очищуватися за допомогою теплої води й мила.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який предмет в будинку вважається самим "зараженим".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини