Головна Новини Дозвілля діти Помилки батьків, про які варто нагадувати на кожному кроці
commentss НОВИНИ Всі новини

Помилки батьків, про які варто нагадувати на кожному кроці

Деякі батьки занадто опікають дитину

15 жовтня 2020, 13:35 comments3454
Поділіться публікацією:

Виховання дітей — складний процес, що вимагає відповідальності, терпіння і сил. Але багато батьків так сильно опікують своїх дітей, що заважають їх нормальному розвитку. Добіркою найпоширеніших помилок мам і тат поділилося видання Adme.

Помилки батьків, про які варто нагадувати на кожному кроці

Depositphotos

Постійно оберігати дитину від застуди

Варто пам'ятати, що у дитини імунна система слабка, тому не дивно, що вона щороку може хворіти на ГРВІ. Але це нормальне явище, адже кожен раз, коли дитячий організм стикається з інфекцією, імунітет міцнішає. Мамам лише потрібно вчасно реагувати на захворювання і не допускати ускладнень.

Стригти нігті дитині як доведеться

Це не така вже проста процедура, як може здатися на перший погляд. Коли стрижете дитині нігті на руках, намагайтеся не закругляти їх занадто сильно, а на ногах зріз краще залишати прямим. Ще не зістригайте нігті "під корінь", адже в майбутньому це може стати причиною вростання нігтя в шкіру.

Надовго залишати немовляти в автолюльці

Використовуйте автокрісло тільки за призначенням, і то, не бажано, щоб дитина в нахиленій позі перебував понад 2 годин. Справа в тому, що у малюків не зміцнілі м'язи шиї та м'які дихальні шляхи, тому тривале перебування в такому положенні, їй може нашкодити.

Змушувати дитини їсти

Так, таку помилку робить більшість батьків. Не варто змушувати дитину їсти, якщо вона відмовляється. У неї може бути відсутній апетит і на це впливає безліч факторів: розлад шлунка, перезбудження, ситний перекус і т.д. Варто почекати деякий час, щоб дитина зголодніла..

Підіймати й кружляти дитину, взявши її за руки або під пахви

У дитини може бути слабкий зв'язковий апарат, тому подібні ігри можуть обернутися вивихом або проблемами з рухливістю суглобів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які фрази батьків можуть нашкодити взаєминам з дитиною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини