Головна Новини Дозвілля діти Чому у дітей часто змінюється настрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому у дітей часто змінюється настрій

Заходиться сміхом, а через хвилину вже гірко плаче - як боротися з мінливими емоціями малюків

19 листопада 2020, 16:32
Поділіться публікацією:


Чому у дітей часто змінюється настрій

Фото: dezadaptatsia

Більшість емоційних злетів і падінь є нормальною частиною дорослішання, і дуже важливо помилково не приймати їх за погану поведінку.

Діти не можуть повідомляти свої бажання і потреби так, як їм цього хочеться

Для дітей у віці від 1 до 3 років світ є величезним і захоплюючим місцем, який до того ж постійно змінюється. Але якщо врахувати, що більшість малюків мають зріст менш як 90 см, а їх словниковий запас становить 20 слів, ви почнете розуміти, як їх може засмучувати життя.

У дітей немає поняття часу

"Відстрочене задоволення" — це два слова, які малюк ще довго не зможе зрозуміти. Ваша дитина може знати, що хоче пити, і може навіть сказати вам про це. Але коли пакетик соку не виникає перед ним через секунду, сонячний день може швидко стати похмурим.

У всіх дітей є проблеми з емоціями

У маленької дитини дуже мало практики в управлінні своїми постійно змінюваними емоціями і настроєм, тому вона часто відчуває почуття сум'яття. У маленьких дітей ще немає логіки і навичок міркування, щоб виходити за межі свого обурення.

Діти можуть зазнавати труднощів з переходом від одного завдання до іншого

Для адаптації до постійно мінливого світу потрібно багато фізичної і розумової енергії, іноді дитині дуже складно сконцентруватися на певній задачі. Важливо розуміти, що діти, які дуже зосереджені на одному занятті, не можуть миттєво пемкнути увагу на іншу діяльність. Такий перехід позначається навіть на дорослій психіці, не кажучи вже про малюків.

Малюки дуже швидко втомлюються

Деякі малюки вкладаються спати вже через три-чотири години після ранкового пробудження. Для вас не секрет, що втомлені і голодні діти — примхливі та з поганим настроєм. Правильно плануйте режим вашої дитини в залежності від її віку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини