Головна Новини Дозвілля діти Чи можна «зіпсувати» дитину надмірною увагою
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна «зіпсувати» дитину надмірною увагою

Дитина потребує любові та турботи, але в усьому важливо дотримуватися міри

1 червня 2020, 15:30 comments1643
Поділіться публікацією:

Багато сучасних батьків настільки оточують дитину турботою і увагою, що вона не може ні кроку ступити самостійно. Добре це чи погано? Як знайти "золоту середину" в своїй опіці, щоб не нашкодити розвитку малюка?

Чи можна «зіпсувати» дитину надмірною увагою

Старше покоління вважає, що сучасні діти стали занадто розпещені і примхливі, тому що їх виховують зовсім по-іншому. Малюк для деяких мам і тат стає "центром всесвіту", тому вони його занадто балують своєю увагою і любов'ю. До якого віку така поведінка допустима?

Є різні версії щодо того, як правильно вести себе з дітьми і виховувати їх. Одні кажуть, що з раннього віку з дитиною не можна панькатися і ніжитись, а відразу встановлювати йому найвищі вимоги і ігнорувати капризи. Але важливо розуміти, що таке ставлення може викликати у малюка стрес, який здатний гальмувати його розвиток, негативно впливаючи на психіку.

Інші ж стверджують, що дитину спочатку потрібно оточити теплом, турботою і увагою, щоб вона відчувала безпеку поруч з батьками. І вже потім вона самостійно буде досліджувати світ. Якщо не буде емоційної прихильності, уваги та підтримки, тоді дитина буде всього бояться, вона не буде знати, як діяти. Вона виросте слухняною, тому що буде заляканою. Але як тільки досягне віку, в якому відчує силу і можливість самій приймати рішення — ось тут батьки отримають повну віддачу свого методу виховання. І спишуть на те, що "всі підлітки нестерпні" і "мало в дитинстві били", не розуміючи, що саме своїми методами і призвели до бунтарському поведінки, скандалів і непорозумінь.

Експерти кажуть, що не треба йти на поводу у своїх дітей, потурати будь-яким примхам, приділяти їм 100% своєї уваги, жертвуючи своїми потребами та бажаннями. Така гіперопіка призводить до неприємних наслідків.

Відомо, що мозок дитини досягає 90% об'єму мозку дорослої до 6 років. Дуже важливо в ці перші роки життя забезпечувати потреби малюка в любові, прихильності, увазі, сприйнятті. Це дозволить уникати надмірного стресу, в результаті фізіологічні процеси будуть проходити правильно, мозок буде добре розвиватися і функціонувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато мам і тат не раз були свідками скандалів, які влаштовує їм дитина, щоб не йти в дитячий садочок. Чому це місце може їй здаватися поганим?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини