Головна Новини Дозвілля діти Бронхіоліт у малюків
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронхіоліт у малюків

Дізнайтеся, як визначити симптоми бронхіоліту, які схожі з простудними захворюваннями, а також про профілактику і його лікування

19 листопада 2020, 15:09
Поділіться публікацією:


Бронхіоліт у малюків

Фото: sunny-town.org

Що таке бронхіоліт?

Бронхіоліт є поширеною інфекцією дихальних шляхів за участю найменших дихальних трубок в легенях, які називаються бронхіолами. Хвороба, як правило, викликається вірусом; респіраторний синцитіальний вірус (РСВ) є найбільш поширеним, але віруси парагрипу та аденовірус також можуть викликати інфекцію. Віруси розповсюджуються від людини до людини через чхання та кашель, а також через прямий контакт рук у руки. Бронхіоліт є найбільш поширеним в зимовий період і ранньою весною.

Симптоми та ознаки бронхіоліту

Захворювання починається як інфекція верхніх дихальних шляхів, таких як застуда. Спочатку дитина буде чхати, з'явиться нежить, закладеність носа, але вже через кілька днів буде розвиватися лихоманка і різкий кашель. Дуже маленькі діти, у яких розвивається бронхіоліт, можуть мати проблеми зі сном і прийомом їжі. Велика кількість слизу в дихальних шляхах може привести до блювоти або слизу в калі.


Деякі заходи лікування, доступні в домашніх умовах:

·          Холодний туман від випарника або зволожувача повітря в спальні малюка допоможе йому легше дихати.

·          Підніміть головний кінець ліжка вашої дитини або помістіть додаткову подушку під голову дитини старшого віку, що допоможе йому легше дихати.

·          Переконайтеся, що ваша дитина отримує достатньо пиття, щоб запобігти зневоднення.

·          Капайте дитині сольові краплі в ніс, щоб полегшити закладеність носа.

·          Дайте вашій дитині ацетамінофен від лихоманки, особливо якщо дитина погано себе почуває і відмовляється від їжі і пиття.


У деяких випадках госпіталізація необхідна, тому, що дитині може бути необхідний додатковий кисень, щоб полегшити дихання; або  може знадобитися внутрішньовенна рідина для лікування зневоднення. Антибіотики можуть бути введені в серйозних випадках, коли є підозра на бактеріальну інфекцію. Маленьким дітям з серйозними проблемами дихання може також знадобитися інгалятор, щоб забезпечити лікування, яке відкриє дихальні шляхи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини