Головна Новини Дозвілля діти Як емоційно підтримати дитину в школі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як емоційно підтримати дитину в школі

Першокласники багато чому вчаться в класі: їм потрібно швидко навчатися новим речам, орієнтуватися в складних соціальних відносинах і стати більш незалежними і відповідальними. Діти в школі також дізнаються про свої сильні сторони і недоліки. Все це є справжнім емоційним потрясінням, особливо для таких маленьких дітей!

26 листопада 2020, 11:16
Поділіться публікацією:


Як емоційно підтримати дитину в школі

Фото: shkolabuduschego

Ось що ви можете зробити, щоб допомогти своїй дитині розвинути емоційну стійкість, необхідну для навчання в школі та за її межами.

- Будьте активним учасником шкільного життя дитини.

- Ваша похвала і посмішка, коли дитина створює щось або намагається почати нову діяльність — це чудова підтримка.

- Зрозумійте, що ваша дитина робить все можливе. Вона хоче вчитися, але це не завжди може бути легко.

- Не сваріть дитину, кажучи: "Ти не працюєш досить важко для того, щоб досягти хороших результатів!" Судження, подібні до цього, викликають почуття сорому у дитини, що може завдати тривалої психологічної шкоди.

- Запитайте, як пройшов день дитини. Згадуючи і розповідаючи, чому вона навчилася сьогодні в школі, дитина закріпить свої знання, буде практикувати ораторські навички і зміцнить впевненість і почуття власної гідності.

- Заохочуйте дитину говорити про свої шкільні страхи, щоб ви могли полегшити її турботи.

- Приділіть час, щоб вислухати дитину. Коли ваша дитина хоче поговорити про школу, дайте їй стільки часу і уваги, скільки зможете. Будьте активним слухачем — це покаже малюку, що ви поважаєте її думки і почуття.

- Поважайте незалежність дитини. Коли ваша дитина вивчає щось нове, дозвольте їй робити це у власному темпі.

- Переконайтеся, що у дитини є багато вільного часу за межами школи, щоб впоратися з новими проблемами і емоційно відпочити за допомогою гри.

- Встановіть обмеження часу перед екраном. Дослідження показують, що діти, які проводять багато часу перед екранами телевізорів і комп'ютерів, отримують нижчі оцінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини