Головна Новини Дозвілля діти Як допомогти дитині завести друзів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як допомогти дитині завести друзів

Побудова дружніх відносин може здаватися кам'янистим шляхом для дітей дошкільного та шкільного віку, але ви можете допомогти вашій дитині вибудувати міцну дружбу з іншими дітками

17 листопада 2020, 14:45
Поділіться публікацією:


Як допомогти дитині завести друзів

Фото: fotokto

Більшість 3-4-річних дітей ще не вміють дружити й не знають — як це бути хорошим другом. У цьому віці друзі відкрито висловлюють свої емоції, хочуть грати разом, але вони також стверджують зворотне, і часто ображають один одного.

Розмова про почуття

У цьому віці діти починають розуміти, що в інших людей є думки та почуття, які можуть відрізнятися від їх власних. Ця нова здатність означає, що дошкільнята вже в змозі піклуватися і втішити друга. Дослідження показали, що коли батьки обговорюють емоції з дітьми в реальному житті, в книгах і фільмах, малюки краще схоплюють і уявляють собі чужу точку зору. Такий навик і є основою для дружби.

Влаштуйте спільну прогулянку

Спільна гра дає дітям можливість практикувати дружні стосунки. Щоб допомогти малюкові налагодити дружбу, запросіть маму іншої дитини на спільну прогулянку.

Тренуйте дружелюбність у дитини

Хоча дітки з віком стають все більш чуйними, вони іноді можуть бути налаштовані дуже вороже. Малюки схильні вважати, що інші діти думають так само, як і вони — хочуть ту ж іграшку, кататися на цій гойдалці та ін. Заохочуйте дитину вітати друзів, кажучи їм "спасибі" і "будь ласка", пригощати інших малюків і ділитися своїми іграшками. Пояснюйте малюкові, як відчуває себе інша дитина при різних обставинах. Запитуйте: "Що ти можеш зробити, щоб допомогти йому відчувати себе краще?"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини