Головна Новини Дозвілля діти 4 способи полюбити читання
commentss НОВИНИ Всі новини

4 способи полюбити читання

Безнапірний підхід в ігровій формі допоможе дитині в майбутньому користуватися книгами за своєю власною ініціативою

18 листопада 2020, 14:17
Поділіться публікацією:


4 способи полюбити читання

Фото: chitalochka

Дитячий садок і перший клас школи закладають основу того, як діти будуть відчувати книгу і ставитися до неї протягом всього свого життя. Дуже важливо не просто навчити дітей читати, а зробити так, щоб їм подобалося це робити.

Букви і звуки

Маленькі читачі в першу чергу повинні закріпити поняття, що букви є символами, вимовляючи які ми отримуємо звуки. Хороший спосіб зміцнити цю ідею у свідомості малюка, почати з найбільш знайомого для нього слова серед усіх — імені вашої дитини. Запропонуйте дитині знайти речі в квартирі або на вулиці під час прогулянки, які починаються з тієї ж букви, що і його ім'я.

Про що ви читаєте?

Коли ви вдвох читаєте книгу, наприклад перед сном, допоможіть дитині стежити за сюжетом і знайти сенс. Перед тим як почати читати історію, попросіть дитину розглянути ілюстрації в книзі, ставлячи йому питання, щоб заінтригувати малюка: "Як ти думаєш, про що буде історія?", "Як ти думаєш, що буде робити персонаж?" Такі питання допомагають дітям передбачити історію з ілюстрацій.

Нові слова

Знайдіть книги, які можуть запропонувати унікальні слова. Поезія, класичні казки і наукова література — джерело лексики. Коли ви стикаєтеся з особливо незвичайним словом, зупиняйтеся на кілька секунд, але не навантажуйте малюка великою кількістю сторонніх слів, щоб він не упустив нитку історії, яку ви читаєте — замість цього поверніться до них після того, як ви закінчили читати книгу.

Читаємо вголос

Діти повинні вміти читати і мовчки, і вголос. Якщо ваша дитина турбується, коли читає вам вголос, нехай прочитає текст в пристрій запису, а потім відтворить запис для себе або молодшого брата. Дослідження, проведене в Університеті Каліфорнії, показало, що дітки, які читають вголос своїй собаці, покращують навички читання на 12% протягом десяти тижнів. Інша дивовижна допомога — аудіокниги, які підсилюють сприйняття потоку слів. Експерти помітили, що прослуховування аудіокниг дітьми протягом декількох місяців поспіль здатне значно поліпшити їх здатність читати вголос.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини